Skip to main content
Asiakastarina

Tavaramerkit ja domainvalvonta suojaavat Reiman brändiä kansainvälisesti

17.4.2024

Sisällysluettelo
  Reima

  Reima on maailman johtava toiminnallisten lastenvaatteiden merkki Suomesta. Yli 80 vuoden kokemuksella tiedämme, että pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys. Palkitut, vastuulliset ja innovatiiviset tuotteemme ovat aina turvallisia ja kestävät pesua, leikkiä ja kulutusta.

  Nettisivut

  Reima on 80 vuotta täyttävä lastenvaatebrändi ja kansainvälinen kasvuyritys, joka tunnetaan laadukkaista ja kestävistä tuotteistaan. Berggren on toiminut Reiman yhteistyökumppanina jo yli 20 vuoden ajan auttaen brändin kattavassa suojaamisessa kuluttajamarkkinoilla. Käytännössä Berggren hallinnoi Reiman tavaramerkkejä ja domain-rekisteröintejä maailmanlaajuisesti ja tekee samalla myös domainvalvontaa.

  Tällä hetkellä yli puolet Reiman liikevaihdosta tulee digitaalisista kanavista – Reiman oma verkkokauppa toimii yli 40 maassa ja sen lisäksi myyntiä tehdään erilaisten markkinapaikkojen ja jälleenmyyjien verkkokauppojen kautta.

  – Yksi isoimmista haasteistamme on se, että markkinoilla on aika paljon kauppoja, jotka väittävät myyvänsä aitoja Reiman tuotteita. Varsinkin tällaisessa kuluttajabisneksessä pitää olla koko ajan hereillä. Haluamme varmistaa, että kuluttaja ei tule huijatuksi. Me itse seuraamme ja myös Berggren seuraa meidän puolestamme erilaisia myyntikanavia ja domaineja, jotka väittävät myyvänsä Reiman tuotteita, kertoo Reiman kehitysjohtaja Nora Malin.

  Berggren-Reima-2Nora Malin, Reima, kehitysjohtaja

  Domainvalvonnan avulla mahdollisiin brändiloukkauksiin päästään kiinni ajantasaisesti ja niihin voidaan reagoida nopeastikin. Domainvalvonnalla voidaan pitää yllä myös brändin yleistä luotettavuutta.

  – Tässä on loppujen lopuksi kyse siitä, voiko kuluttaja luottaa Reimaan. Kuluttaja voi menettää rahansa, jos sivusto on täysin huijausta. Hän voi myös saada aitojen tuotteiden sijasta kopioita, jotka näyttävät samalta, mutta joiden toiminnallisuudet eivät ole samat. Meidän tuotteemme perustuvat nimenomaan toiminnallisuuteen – tuotteet ovat vedenpitäviä ja kestäviä. Jos kuluttaja ostaa tuotteen, joka väittää olevansa Reima-tuote, mutta ei ole, voi luottamus meihin mennä kokonaan, Malin jatkaa.

  Tavaramerkit ovat Reiman arvokkainta omaisuutta

  Suomen emoyhtiö omistaa kaikki Reiman tavaramerkit. Tavaramerkkien hallinta on haluttu hoitaa keskitetysti yhdestä paikasta käsin ja sitä varten on tarvittu kumppani, jolta löytyisi kokemusta ja osaamista tavaramerkkien hallinnasta niin Yhdysvalloista, Kiinasta kuin Euroopan maista.

  – Asiantuntemus ja monipuolinen kokemus ovat meille tärkeimpiä asioita. Arvostamme myös nopeutta. Esimerkiksi mahdolliset kopiot ovat sellaisia, johon meidän on reagoitava heti ja meillä on oltava sellainen kumppani, joka pystyy auttamaan meitä, olipa sitten arki tai loma, Malin painottaa.

  Berggren-Reima-5

  Reimalla on tavaramerkkistrategia, jonka piiriin kuuluvat Reima- ja Tutta-brändit. Tavaramerkit halutaan suojata paitsi niissä maissa, joissa tuotteita myydään, niin myös niiden valmistusmaissa.

  – Varsinkin tavaramerkkiasioissa me haluamme olla tarkkoja, koska uskomme, että tällaisessa brändiliiketoiminnassa se tavaramerkki on käytännössä meidän arvokkain omaisuutemme, mitä meillä on, Malin sanoo.

  Proaktiivinen ja luotettava kumppani

  Tavaramerkki- ja domain valvonnan lisäksi Berggren on auttanut Reimaa myös muissa IPR-asioissa. Asiantuntemuksen ja Reiman liiketoiminnan tuntemisen lisäksi Berggren saa erityistä kiitosta palveluhalukkuudestaan ja luotettavuudestaan.

  – Monesti heidän puoleltaan muistutetaan esimerkiksi tietyistä määräpäivistä, näytöistä tai uudistuksista. He muistuttavat kaikesta tarvittavasta hyvissä ajoin. Voimme aina luottaa siihen, että saamme heiltä neuvoja oikeaan aikaan, Malin kiittelee.

  Pitkä yhteistyö tuo mukanaan tiettyjä etuja. Sen ansiosta Berggren tuntee Reiman toiminnan ja työskentelytavat hyvin. Niin hyvin, että oikeat vastaukset Reiman mahdollisiin kysymyksiin löytyvät usein nopeasti ja varmasti. Malin arvostaa myös Berggrenin proaktiivisuutta ja sitä, että yhteistyö on aidosti mukavaa.

  – Yhteistyömme ei ole pelkästään sitä, että he vain vastaisivat toiveisiimme, vaan he antavat liiketoimintamme tuntien ehdotuksia siitä, miten meidän heidän mielestään kannattaisi tehdä. Asiantuntemukseen liittyy mielestäni kyky nähdä se, mikä on liiketoiminnallemme relevanttia. Meillä ei itsellämme ole mitään isoja lakiosastoja, vaan teemme töitä pienellä tiimillä. Siksi on erittäin tärkeää, että siinä rinnalla on hyvät kumppanit, Malin toteaa.

  – Jos palkkaisimme meille oman asiantuntijan, tarvitsisimme ehkä yhden täysipäiväisen tekijän. Berggrenin kautta saamme kuitenkin periaatteessa koko Berggrenin tiimin ja verkoston käyttöömme. Yhden ihmisen olisi vaikea hallita kaikkea sitä, mitä heidän koko tiiminsä osaa. Berggrenin tiimistä jokainen antaa sen avun ja osaamisen, mitä me aina kuhunkin asiaan tarvitsemme, Malin kiteyttää.

  Pysy ajan tasalla IP-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.