Skip to main content
Berggren | Timo Pitkänen

Helsinki, Lahti

+358 10 227 2346

+358 40 772 7401

Timo Pitkänen

Ota yhteyttä

Timo Pitkänen

Osakas Alalla vuodesta 1997

Eurooppapatenttiasiamies, European Patent Litigator, EU-mallioikeusasiamies

Timon monipuolinen ja pitkä asiamieskokemus rakentuu useista eri tekniikan aloista. Hän hallitsee muun muassa sähkö-, mekaniikka-, elektroniikka-, tietoliikennetekniikka-, säätö-, automaatio- ja ohjelmistoalan keksintöjen patentoinnin sekä hyödyllisyysmalleihin liittyvät prosessit. Timo on myös mallioikeuksien asiantuntija ja kertookin havainnollisesti asiakkaalle, miten mallioikeuksilla voidaan tarvittaessa täydentää keksinnön IPR-suojaa.

Aiemmin Timo on toiminut teollisuuden palveluksessa patentti-insinöörinä. Timon osaamista ovat patentti- ja hyödyllisyysmallihakemusten laatimisen sekä mallioikeuksien lisäksi esimerkiksi IPR-strategioiden laadinta. Hän avustaa asiakkaitaan myös patenttiriidoissa ja -loukkauksissa sekä kouluttaa IPR-asioista. Timo ehtinyt suojata yli kahdenkymmenen vuoden työuransa aikana tuotteita patenteilla ympäri maapalloa - myös sellaisissa maissa, joissa suomalaiset yhtiöt harvemmin hakevat suojaa.

Palvelut

Muotoilun suojaaminen, Loukkausanalyysit, Teknologian myynti- ja lisensointi, IPR-strategia, IPR-portfolion johtaminen ja analysointi, Oma IPR-ammattilainen palveluna, Uutuustutkimus, Toiminnanvapausselvitys (FTO), IP Due Diligence, IPR-loukkaukset, Keksinnön patentointi, Keksintömetsästys, Patenttivalvonta, BERGGREN PATENTS, IPR-suunnitelma

Koulutus

DI

Erikoisala

Sähkö, mekaniikka, elektroniikka, tietoliikennetekniikka, ohjelmistot

Kielet

Englanti, Suomi, Ruotsi, Saksa

Tekniikanalat

Tieto- ja viestintätekniikka (ICT), tekoäly (AI), kvanttiteknologia

Avustavat spesialistit