Skip to main content
Blogi

Berggren kehityksen kärjessä IPR:n muuttuessa

21.1.2019

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  3D-tulostuksen tekniikkaan ja juridiikkaan perehtynyt tiimimme auttaa kaikissa 3D-tulostukseen liittyvissä immateriaalioikeuskysymyksissä.

  Tutustu tarkemmin palveluihimme 3D-tulostuksen saralta ja ota sivu seurantaan. Julkaisemme aktiivisesti aiheesta mielenkiintoisia blogeja ja käsittelemme aihetta tapahtumissamme.

  Ota myös seurantaan aiheeseen keskittyvä Twitter-tilimme Berggren 3D printing SIG (@3d_sig).

  3D-tulostus ja Berggren esillä laajassa Kauppalehden artikkelissa

  Kauppalehti julkaisi eilen laajan 3D-tulostusta koskevan artikkelin, jossa oli haastateltu 3DStepin Pekka Ketolaa ja Berggrenin Tomi Nokelaista.

  3D-tulostamisen ennakoidaan muuttavan maailmaa yhtä paljon kuin internet aikoinaan. Immateriaalioikeuksien osalta alue on mutkikas villi länsi monen lain yhtymäkohdassa. On tekijänoikeutta, mallisuojaa, tavaramerkkiä, patenttia, hyödyllisyysmallia. Suomessa näiden pelisäännöt on kirjattu omiin lakeihinsa.

  Toistaiseksi toimintakenttä on Suomessa vielä pieni, mutta sen merkitys kasvaa nopeasti, kun aletaan tulostaa esimerkiksi autojen varaosia. Mitkä ovat riskit ja vastuut? Ketola ja Nokelainen vastaavat artikkelissa näihin kysymyksiin. Lue koko artikkeli täältä.


  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.