Skip to main content
Blogi

Esittelyssä Berggrenin IPR Legal Traineet eli “oikkarit”

10.6.2019

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Berggrenin IPR Legal Traineet eli tuttavallisemmin “oikkarit” ovat osa-aikaisia harjoittelijoita, jotka auttavat juristeja ja IPR-spesialisteja monipuolisissa työtehtävissä.

  Tällä hetkellä Helsingin toimistolla on viisi harjoittelijaa ja Turun toimistolla yksi. Työpäiviä kertyy kahdesta kolmeen viikossa. Oikkarit sopivat työvuoroista keskenään, mikä tuo työhön paljon joustavuutta ja mahdollistaa opintojen suorittamisen samanaikaisesti. Työtehtäviin kuuluu mm. asiakkaiden tavaramerkkien säännöllinen valvonta, ennakkotutkimusten tekeminen uusista tavaramerkeistä, erilaiset käännöstyöt, oikeudelliset selvitystyöt kaikesta IPR:iin liittyvästä sekä uutiskirjeen ja erilaisten esitysten valmistelu. Oikkarit hoitavat tarvittaessa myös juoksevia asioita, joihin kuuluu esimerkiksi toimistomme vastaanotossa auttamista sekä asiakirjojen viemistä virastoihin.oikkarit_1

  Kuvassa Helsingin "oikkarit" vasemmalta: Sonja Leinonen, Mikko Kaunisvaara, Laura Hartzell, Enni Kukkasniemi ja Liisa Ollberg

  Laura Hartzell ja Mikko Kaunisvaara ovat toukokuussa 2019 aloittaneet oikkaritiimin uusimmat jäsenet. Turusta kotoisin oleva Laura opiskelee kolmatta vuotta Helsingin oikeustieteellisessä. Tutkinnon hän suorittaa kaksikielisenä. Lauran kiinnostus immateriaalioikeuksia kohtaan heräsi notaarintutkielman sekä valinnaisten kurssien suorittamisen yhteydessä. Mikko on kotoisin Rovaniemeltä ja hän on opintojensa loppusuoralla Lapin yliopistossa. Kiinnostus IPR:iin heräsi aikaisempien harjoittelukokemusten myötä. Mikolla on neljä vuotias kultainennoutaja Pulla sekä kaksi kissaa.

  Oulusta kotoisin oleva oikkarimme Sonja Leinonen on ollut harjoittelijana Berggrenillä kahteen otteeseen. Sonja on viihtynyt Berggrenillä yhteensä jo lähes vuoden ajan, välillä suorittaen vapaaehtoisen asepalveluksen. Tällä hetkellä Sonja opiskelee neljättä vuotta Helsingin yliopistossa.

  Liisa Ollberg on tehnyt oikeusnotaarin tutkinnon Lapin yliopistossa, minkä jälkeen hän siirtyi Helsingin yliopistoon maisterin opintoihin syksyllä 2018. Berggrenillä ollessaan Liisa on saanut kattavan kuvan IPR-juristin työtehtävistä. Liisaa on positiivisesti yllättänyt oikkareille annetun vastuun määrä.

  Maaliskuussa 2018 Berggrenillä aloittanut Atte Karineva hoitaa työtehtäviä Turun toimistolta käsin. Hän tekee töitä erityisesti Turun asiamiesten kanssa, mutta auttaa myös Helsingin päätyä kaikenlaisissa toimeksiannoissa. Atte  valmistuu nyt kesäkuussa oikeustieteiden maisteriksi ja aloittaa lakimiehenä Berggrenin sopimustiimissä elokuun alussa.

  Enni Kukkasniemi on oikkaritiimin pitkäaikaisin jäsen, sillä hän on ollut Berggrenillä jo kohta kaksi vuotta. Enni opiskelee oikeustieteen lisäksi psykologiaa Helsingin yliopistossa. Vapaa-ajalla hän harrastaa aktiivisesti triathlonia. Töiden, opintojen ja urheilun yhteensovittaminen on onnistunut Berggrenillä sujuvasti. Ennin mukaan parasta töissä on mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi viihtyisä työyhteisö.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.