Skip to main content
Blogi

Uusi Espacenet on nyt virallisesti julkistettu

21.11.2019

Sisällysluettelo
  Jukka Kantanen

  Tarkastelen patenttimaailman asioita käytännönläheisestä näkökulmasta ja joskus myös yksityiskohtiin tarttuen. Patentit ovat muiden IPR:ien kanssa osa liiketoiminnan kokonaisuutta ja pyrin näkökulmieni kautta synnyttämään ideoita IPR:ien hyödyntämiseksi yrityksissä.

  Euroopan patenttiviraston (European Patent Office, EPO) tehtävänä on myöntää patentteja Euroopan patenttisopimukseen kuuluville maille. Tämän lisäksi EPO tarjoaa tietoa patentoinnista ja immateriaalioikeuksista mm. järjestämällä alan koulutusta.

  EPO tuottaa myös Espacenet palvelua, jota voi käyttää ilmaiseksi patenttijulkaisujen hakemiseen. Palvelun kautta on pääsy yli 110 miljoonaan patenttijulkaisuun.

  EPO julkaisi tällä viikolla 19.11.2019 Espacenetin virallisen uusitun version, jossa on paljon uusia ominaisuuksia. Mikäli vanhaa Espacenetia oli joskus käyttänyt, joutuu uuden Espacenetin käyttöliittymän ensimmäisen kerran nähdessään hieraisemaan silmiään, koska käyttöliittymä on ajateltu uudestaan. Uusien ominaisuuksien ansiosta Espacenetin avulla on nyt entistä helpompaa tehdä oman kiinnostuksen kohteena olevan tekniikan alan patenttihakuja ja analysoida hakujen tuloksia. Tätä ennen uusittuun Espacenetiin on voinut totutella käyttämällä beta-versiota.

  Espacenetin uudessa käyttöliittymässä on helpotettu mm. loogisia operaattoreita käyttävien patenttihakujen tekoa. Lisäksi kaupallisista palveluista tutut ominaisuudet kuten hakulausekkeiden tallennus, hakutulosten suodatus ja hakutulosten tallennus ovat nyt mahdollisia.
  Mikäli olet kiinnostunut uudesta Espcanetista ja patenttitiedon hyödyntämisestä omassa toiminnassasi, ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voimme olla avuksi.

  Tässä linkki EPO:n uutiseen. 

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.