Skip to main content
Asiakastarina

Tavaramerkkistrategia yhdistettynä tiiviiseen kumppanuuteen luo vahvan pohjan brändin hoidolle

13.10.2023

Sisällysluettelo
  Orkla Suomi

  Orkla Suomi Finland Oy Ab tuo suomalaisiin koteihin laadukkaita ja maukkaita ruoka-, snacks- sekä makeistuotteita niin arkeen kuin juhlaan.

  Nettisivut

  Panda, Taffel ja Felix – nämäkin Orklan rakastetut brändit ovat tuttuja monelle suomalaiselle. Orkla Suomen tavoitteena on huolehtia siitä, että markkinoille tuodaan suomalaisten kuluttajien makumieltymyksiin sopivia tuotteita. Suomen lisäksi myös kansainvälisillä markkinoilla toimivan yrityksen on tärkeä pitää huolta brändisalkustaan ja ylläpitää osaamistasoaan aktiivisesti. Yhdessä Berggrenin kanssa Orkla Suomi on laatinut tarvittavat tavaramerkki- ja suojaamisstrategiat niin, että brändien arvo säilyy ja vahvistuu. 

  Orkla Suomi on osa norjalaista Orkla-konsernia. Yhtiön tuoteportfolioon kuuluu ruokatuotteita, snacksejä, makeisia ja keksejä. Laajasta brändisalkusta löytyy Panda -, Taffel -, ja Felix -brändien lisäksi lähes 20 muuta tunnettua brändiä.

  – Toimintaamme ohjaavat kolme arvoa: inspiroivuus, luottamus ja rohkeus. Yhteistyössämme Berggrenin kanssa niistä korostuu erityisesti luottamus. Puhutaanpa sitten yrityksen sisäisistä toiminnoista tai yhteistyöstä kumppaneiden kanssa, niin kyllähän luottamus on kaiken lähtökohta, toteaa Orkla Suomen markkinointijohtaja Jarkko Leskinen

  Berggren-Orkla-3Jarkko Leskinen - markkinointijohtaja, Orkla

  – Toimimme vahvasti lokaalisti ja silloin meidän on varmistettava, että tiedämme miten kaltaisemme yrityksen pitää nimenomaan Suomen markkinoilla toimia. Ja koska meillä on vahva brändisalkku, niin meillä on oltava ehdottomasti ammattitaitoinen ja meitä itseämme huomattavasti fiksumpi toimisto, jotta arkemme on sujuvaa, Leskinen sanoo.

  Tavaramerkki- ja brändistrategiat suunnittelun työkaluina

  Tavaramerkkien ja brändien kattavan suojaamisen kannalta tärkeää on hyvin onnistunut etukäteissuunnittelu. Berggrenin kanssa toteutetut tavaramerkki- ja brändistrategiat ovat osoittautuneet erinomaisiksi suunnittelun työkaluiksi. 

  – Kun olemme jo etukäteen yhdessä proaktiivisesti pohtineet ja päättäneet, että tietyn tavaramerkin suojaus tehdään tietyllä tavalla, niin tiedämme valmiiksi, miten reagoimme erilaisissa tilanteissa. Olemme yhdessä päättäneet, millaisiin asioihin reagoidaan ja millaisiin asioihin ei. Näin emme siis joudu itse tilanteessa reaktiivisesti pohtimaan sitä, miten pitäisi toimia, vaan tiedämme vastauksen jo etukäteen, Leskinen kuvailee.

  – On ollut hienoa nähdä, miten Berggren on haastanut meitä ja kertonut rohkeasti, että te tarvitsette tavaramerkkistrategiat, ne ovat tällaisia ja tehdään ne yhdessä, hän iloitsee. 

  “Berggren huolehtii siitä, että meillä on riittävä osaamisen ja ymmärryksen taso”

  Orklan brändien toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti – tulee uusia tapoja toimia, markkinoida ja myydä. Berggren saa Leskiseltä erityistä kiitosta siitä, miten hyvin he ovat kykeneet pitämään Orkla Suomen kartalla muutoksista ja uusista tuulista. Ajankohtaiset koulutukset ja uudet ohjeistukset varmistavat sen, että henkilöstön osaaminen ja ymmärrys pysyvät ajan tasalla. 

  – Kyse ei ole siitä, että he myisivät meille erikseen tiettyjä koulutuspaketteja, vaan koulutukset ovat luonnollinen osa yhteistyötämme. Voimme luottaa siihen, että Berggren huolehtii siitä, että meillä on riittävä osaamisen ja ymmärryksen taso ilman, että meidän pitäisi itse ensin puntaroida, että mitä koulutuksia tässä nyt ostetaan tai tarvitaan. Meidän ei tarvitse pelätä, että meitä yritettäisiin niin sanotusti rahastaa, vaan voimme luottaa siihen, että etujamme ja intressejämme ajetaan koko ajan, Leskinen painottaa. 

  Berggren-Orkla-5

  Yksi hyvä esimerkki koulutuksista ovat käyttönäyttö-koulutukset, joita Berggrenin järjestää. Tavaramerkkisuojauksen ylläpito vaatii, että tietyin väliajoin tavaramerkin haltijan on pystyttävä näyttämään, että tavaramerkkiä on aktiivisesti käytetty. 

  – Käyttönäytön systemaattisesta keräämisestä on sovittu Berggrenin kanssa. He ovat kouluttaneet ja opettaneet meille sen, miten käyttönäytön kerääminen käytännössä hoidetaan ja miten se failataan, Leskinen kertoo. 

  Ammattitaitoinen ja korkean palveluasteen kumppani

  Tärkeimmiksi asioiksi Berggrenin kanssa tehtävästä yhteistyöstä Leskinen nostaa ammattitaidon, palveluasteen ja liiketoimintaymmärryksen. Asioita tai termejä ei tarvitse selitellä, vaan Berggrenillä saadaan heti kiinni asiasta kuin asiasta. Yhteistyö jatkuu ongelmitta silloinkin, kun Berggrenillä tapahtuu henkilöstömuutoksia – tieto siirtyy saumattomasti uudelle yhteyshenkilölle.

  – Berggren toimii erittäin ammattimaisesti ja systemaattisesti. He ovat onnistuneet luomaan vahvat prosessit, joihin ei liity juurikaan henkilöriippuvuutta. Kommunikointi on helppoa ja mutkatonta. Ei tunnu vaikealta ottaa puhelinta käteen tai lähettää meiliä. Tämä ei ole itsestäänselvyys etenkään silloin, kun puhutaan juridiikasta. Sitä voisi miettiä, että uskallanko tai voinko minä tämmöistä kysyä. Berggrenin kanssa näitä ei tarvitse miettiä, Leskinen hymyilee. 

  – Yhteistyömme on edennyt syvän kumppanuuden tasolle. Se on vähän kuin automaatio, joka jatkuu. Se luo meille turvallisuuden tunnetta, kun tiedämme, että meillä on kumppani, joka opastaa meitä ja on tukenamme. Berggren on paikkansa ansainnut ja ottanut. Voisin suositella heitä kelle tahansa, jolla on salkussaan vahvoja tai vahvistumassa olevia brändejä ja joka haluaa löytää pitkäaikaisen kumppanin varmistamaan tavaramerkkien mahdollisimman hyvän suojauksen, Leskinen kiteyttää. 

  Pysy ajan tasalla IP-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.