Skip to main content

Hinta-arvio patenttihakemuksesta 24/7

Tarjoamme sinulle maksuttoman mahdollisuuden arvioida keksinnöllesi laadittavan patenttihakemuksen kustannuksia

Tarjoamme sinulle 24/7 mahdollisuuden arvioida keksinnöllesi laadittavan patenttihakemuksen kustannuksia.

eBerggren® -laskurissa tekemäsi hinta-arvion jälkeen sinulla on mahdollisuus pyytää tarkempi kustannuslaskelma. Asiantuntijamme määrittelevät nykyistä ja suunniteltua liiketoimintaasi palvelevan patenttisuojan tarpeen ja laativat sinulle kustannustehokkaan ehdotuksen patentointiprosessin aloittamisesta haluamallasi markkina-alueella.

Patenttihakemus pohjautuu keksinnön määrittelyyn, jonka perusteella patenttivirasto tulee arvioimaan keksinnön patentoitavuutta. Keksinnön tulee olla uusi ja keksinnöllinen, ja lisäksi sen tulee ratkaista tekninen ongelma. Asiantuntijamme auttavat keksinnön määrittelyssä osana patenttihakemuksen laadintaa. Uutuusvaatimuksen vuoksi on tärkeää, että et julkaise keksintöäsi millään tavalla ennen kuin patenttihakemus on jätetty virastoon.

Jos patenttihakemusta arvioinut patenttivirasto katsoo patenttihakemuksessa määritellyn keksinnön täyttävän patentoinnin edellytykset, kuten uutuuden ja keksinnöllisyyden, patentti myönnetään. Patentilla voit varmistaa, että voit hyödyntää keksintöä liiketoiminnassasi ja puuttua mahdollisiin loukkauksiin.

Kokeneet patenttiasiamiehemme arvioivat keksintösi ominaispiirteet ja suojaamisen mahdollisuudet, jotta saat asianmukaisen suojan ja varmistat keksinnöstä saatavissa olevat hyödyt itsellesi.

Siirry laskuriin

Sakari Värilä

VP of Customer Success, Eurooppapatenttiasiamies

Palvelumme

Lue lisää pantenteista yleisesti sekä tarjoamastamme palvelusta. Muista, että voit aina olla myös suoraan meihin yhteydessä. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä!

Berggren_toimistokuvat2022_1920x1080px_39

Patentti lyhyesti

Patentti suojaa keksinnön teknisen toteutuksen.

  • Patentin kohteena voi olla tuote, laite ja/tai menetelmä, joka on uusi, keksinnöllinen ja ratkaisee teknisen ongelman.
  • Patentin kohteena voi myös olla tietokoneohjelma, silloin kun tietokoneohjelma on osa teknistä ratkaisua ja on lisäksi uusi ja keksinnöllinen.

Patenttisuoja perustuu patenttivaatimuksiin sekä niiden tulkitsemiseksi annettuun selitykseen ja piirustuksiin. Tämän vuoksi on tärkeää, että keksintö on tarkasti määritelty, huomioiden sekä keksinnölliset yksityiskohdat, teknisen ympäristön että muut elementit, jotka vaikuttavat keksinnön kokonaistoteutukseen.

Patenttihakemus tulee tehdä ennen keksinnön julkistamista.

Miten kustannukset muodostuvat?

Patenttihakemuksen laatimisen ja jättämisen kustannukset muodostuvat keksinnön määrittelystä, patenttihakemuksen laatimisesta, viranomaisen käsittelymaksuista sekä asiantuntijapalvelustamme.

On hyvä huomioida, että patenttihakemuksen jättämisen jälkeen patenttivirasto tutkii hakemuksessa määritellyn keksinnön patentoitavuuden, ja tämän tutkinnan aikana varsin tyypillisesti saatavat välipäätökset ja niihin laaditut vastineet aiheuttavat lisäkustannuksia hakemusprosessissa. Patentin myöntämisen jälkeen myös mm. mahdolliset väitteet (kolmansien tahojen yritykset kaataa patentti) voivat nostaa patentoinnin kokonaiskustannusta. Lisäkustannuksia voi syntyä valuuttakurssien ja virallisten maksujen muutoksista.

Patenttipalvelumme

Berggrenin patenttitiimi koostuu kokeneista patenttiasiamiehistä ja IP-spesialisteista. Tiimillämme on Suomen laajin osaaminen eri tekniikan aloilta. Eurooppapatenttiasiamiesten ohella tiimissämme on Kiinan, Venäjän, Saksan ja USA:n patenttivirastoissa pätevöityneitä patenttiasiamiehiä.

Patenttiasiamiehemme auttavat hahmottamaan keksintösi suojaamisen mahdollisuudet. Näin saat asianmukaisen suojan ja varmistat keksinnöstä saatavat hyödyt.

  • Mietimme yhdessä kanssasi liiketoimintasi näkökulmasta, mitä voi ja kannattaa suojata.
  • Käymme läpi suojaukseen vaikuttavat seikat, kuten uutuus, keksinnöllisyys, tekniset piirteet, kansainvälinen ulottuvuus.
  • Hoidamme patentointiprosessin kotimaassa sekä kansainvälisesti liiketoimintasi edellyttämässä laajuudessa.
  • Jos patenttiasi loukataan, hoidamme ammattitaidolla myös loukkausarviot ja patentin puolustamisen.

IP-spesialistimme hoitavat patentointiprosessiin liittyvät muodollisuudet.

Mitä menetät jos et suojaa keksintöäsi?

Investointisi keksintöön saattavat koitua kilpailijasi hyödyksi, sillä kilpailija voi kopioida ratkaisusi ja käyttää sitä omassa liiketoiminnassaan.

Ainoastaan myönnetyllä patentilla voit kieltää muilta keksintösi hyväksikäytön ammatillisesti.

Miten prosessi etenee?

Vaihe 1: Kerro, mihin tekniikan alaan keksintösi liittyy ja missä maassa haluat ensisijaisesti jättää patenttihakemuksen.

Vaihe 2: Saat alustavan hinta-arvion saman tien 24/7.

Vaihe 3: Pyydä patenttiasiamiehen sinulle räätälöimä kustannuslaskelma. Voit liittää mukaan piirustuksia tai valokuvia keksinnöstäsi.

Vaihe 4: Hyväksy ehdotus, ja keksinnön suojaaminen voi alkaa!

 

 
Ensihakemukset/v 1000
Suositteluindeksi/ NPS 51
Patentoinnin asiantuntijoita 42

Kuinka voimme auttaa?

Jos sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa palautetta, tiimimme on valmis auttamaan!

Ota yhteyttä!