Skip to main content

Tekniikanalat

Tekniikanalat ohjaavat patenttihakemuksen tarkastelua ja määrittelevät keksinnön uutuuden ja keksinnöllisyyden kyseisellä alalla.

Tekniikanalat ohjaavat patentointiprosessia hakemuksen laatimisesta ja tutkimuksesta aina patentin myöntämiseen ja jopa myönnetyn patentin suojapiirin tulkitsemiseen

Tekniikanalat viittaavat erilaisiin tieteen ja teknologian osa-alueisiin, joille innovaatiot ja keksinnöt luontaisesti sijoittuvat. Ne kattavat monipuolisen kirjon, kuten sähkötekniikan, tietotekniikan, kone- ja rakennustekniikan sekä kemian ja materiaalitekniikan.

Eri tekniikanaloilla on omia erityispiirteitä, jotka määrittävät, minkälaista tietoa, millaisia esimerkkejä ja kuinka paljon näitä patenttihakemuksessa tulisi esittää. Esimerkiksi biotekniikan alalla patenttihakemus saattaa vaatia kattavia laboratoriokokeiden tuloksia, kun taas ohjelmistotekniikassa keskitytään usein algoritmeihin ja niiden yksityiskohtaiseen kuvaamiseen tietyn teknisen toiminnan aikaansaamiseksi.

Olemme asiantuntijoita kaikilla tärkeillä tekniikanaloilla, osaamme patenttiprosessit läpikotaisin, ja käymme asiakkaamme kanssa hänen tilanteensa läpi heti suojausprosessin alussa, mikä takaa, että innovaationne saavat aina parhaan ja sopivimman mahdollisen suojan.

Mika Laajalahti

VP of Berggren Patents, Eurooppapatenttiasiamies

Tekniikanalat

Tieto- ja viestintätekniikka (ICT), tekoäly (AI), kvanttiteknologia

Elektroniikka ja sähkötekniikka, optiikka

Biotekniikka, biotieteet, MedTech

Kemiantekniikka ja materiaalitiede

Kone- ja laitetekniikka

Energiateknologiat

GreenTech, kiertotalous

Puu, sellu ja paperi

Kuljetus ja robotiikka

Kuinka voimme auttaa?

Jos sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa palautetta, tiimimme on valmis auttamaan!

Ota yhteyttä