Skip to main content
Blogi

Valvo yksinoikeuttasi tavaramerkkiin

20.5.2022

Sisällysluettelo
  Sirpa Tengström

  Neuvon brändien suojaamisessa maailmanlaajuisesti. Autan löytämään liiketoiminnan kannalta hyödyllisimmät IPR-suojaukset ja myös koulutan tavaramerkkien hyödyistä ja niiden oikeanlaisesta käytöstä. Minulle on sydämen asia hoitaa tavaramerkkiasiat parhaalla mahdollisella tavalla liiketoimintaasi tukien jotta voit itse keskittyä omaan ydinosaamiseesi ja liiketoimintasi kehittämiseen.

  Onneksi olkoon, olet rekisteröidyn tavaramerkin haltija!

  Tavaramerkkirekisteröinti ei kuitenkaan yksin takaa ”oikotietä onneen”, vaan rekisteröinnin haltijana juuri sinun vastuullasi on valvoa, että muut toimijat eivät loukkaa sinulle kuuluvaa yksinoikeutta. Valvominen on tärkeää, jotta yksinoikeutesi pysyy voimassa.

  Valvontapalvelut

  Kaikkien maiden viranomaiset eivät tutki aikaisempia oikeuksia osana tavaramerkin rekisteröintiprosessia. Ja vaikka tutkisivatkin, rekisteriin saattaa silti päätyä sinun tavaramerkkiäsi muistuttavia muita tavaramerkkejä. Esimerkiksi on mahdollista, että joku rekisteröi sinun merkkiäsi vastaavan, identtisen tavaramerkin EU-tavaramerkiksi identtisille tavaroille, eikä EUIPO-virasto viran puolesta estä tällaista vaan on jokaisen merkinhaltijan omalla vastuulla vastustaa identtisiä tai samankaltaisia tavaramerkkihakemuksia.

  Identtisten tai samankaltaisten tavaramerkkien päätyminen rekistereihin sinulle tärkeillä markkina-alueilla on mahdollista estää esimerkiksi tekemällä väite haettua tavaramerkkiä vastaan. Jotta väite voidaan jättää, on haetusta merkistä saatava tieto ajoissa. Tarjoammekin valvontapalvelua, jonka avulla pidämme puolestasi silmällä rekisteröitäväksi haettavia tavaramerkkejä ja reagoimme merkkeihin, jotka mahdollisesti loukkaavat sinulle kuuluvia oikeuksia. Valvontapalvelu räätälöidään aina juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi, ja mahdollisista toimenpiteistä keskustellaan aina ensin yhdessä.

  Tavaramerkkivalvonnan lisäksi suosittelemme myös valvomaan tärkeimpiä brändejä verkkotunnus-valvonnan avulla, jonka kautta saadaan tietoon verkkotunnukset, joissa oma tavaramerkki esiintyy epäoikeutetusti.

  Ole hereillä!

  Jos huomaat, että joku muu toimija käyttää samantyyppistä tunnusta samankaltaisten tuotteiden tai palveluiden markkinointiin kuin omasi ovat, sinun kannattaa ehdottomasti tavaramerkin omistajana puuttua asiaan välittömästi. Tällaisessakin tapauksessa sinun kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä alan ammattilaiseen välttääksesi mahdolliset karikot.

  Mikäli haluat keskustella näistä aiheista lisää tavoitat minut sähköpostilla sirpa.tengstrom@berggren.fi tai puhelimitse +358 40 542 2930. Vastaan mielelläni aiheesta nousseisiin kysymyksiin. 

  Tule kuulemaan lisää

  Tervetuloa maksuttomaan hybriditapahtumaamme torstaina 29.9.2022 klo 9.00-10.00 aiheena "Valvo ja puolusta brändiäsi". Lue lisää ja tule mukaan! New call-to-action

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.